tisdag 16 oktober 2012

Inkomstförsäkring Handels





Billig inkomstförsäkring? Få pris här ->

Om man jobbar inom detaljhandel eller Handels så kallade "verksamhetsområde" så löper man mer eller mindre risk för bli arbetslös. Det gör man i och för sig oavsett vilken bransch man jobbar inom men faktum är att försäljningen via detaljhandeln minskat de senast åren och det får naturligtvis en påverkan på arbetslösheten inom denna bransch.
Vissa företag inom denna bransch går det naturligtvis bra för och H&M är ett sådant exempel. Men det är faktiskt som så att även om det går bra för företaget där man jobbar så är det inte någon garanti för att i alla tider får behålla sitt jobb. Det är också därför som det är så viktigt att skapa sig en trygghet om man skulle ha oturen att förlora jobbet.

Inkomstförsäkring Handels


Denna trygghet består av två olika komponenter som kompletterar varandra. Den första delen är a-kassan. Och jobbar inom detaljhandeln så är man i regel medlem i Handelsanställdas a-kassa som i vissa fall även förkortas HRAK. Saken är dock den att a-kassan enbart tryggar inkomsten upp till 18 700 kr före skatt. Tjänar man över detta belopp så är man i behov av att teckna en inkomstförsäkring som utökar tryggheten till att motsvara 80 % av den verkliga lönen. Inkomstförsäkringen tecknas med fördel när "det går bra" för företaget eftersom det är en så kallad kvalifikationstid på minst 1 år när man tecknar försäkringen. Detta innebär att försäkringen inte betalar ut ersättningen under det första året. Detta är med andra ord en försäkring som man skall teckna i förebyggande syfte.
Precis som med andra varor och tjänster så kan det vara värt att prisjämföra premien på inkomstförsäkringen så att man får en bra "deal" och blir trygg på köpet. Så om du jobbar inom handeln så är det att rekommendera att du tecknar en inkomstförsäkring, det är ju inte så lätt att klara sina utgifter om man inte sparat ihop en stor buffert som man kan ta av om man förlorar sin inkomst.

Billig inkomstförsäkring? Få pris här ->

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar