fredag 12 oktober 2012

Inkomstförsäkring AEA


Ta reda på vad en inkomstförsäkring kostar - klicka här!

Allt fler väljer att skaffa sig en högskoleutbildning och oavsett om du har en högskoleutbildning eller så är det viktigt att skaffa sig en ekonomisk trygghet om du skulle ha oturen att bli arbetslös. "Men jag löper ingen risk att bli arbetslös, företaget jag jobbar på går ju med vinst" kanske man tänker då. Och visst, det är inte säkert att du löper någon vidare risk för att bli arbetslös, men detta kan man ju aldrig veta eller hur?. Det kan ju vara så att företaget ser möjligheter till att göra en ännu större vinst om de outsourcar delar av personalstyrkan eller helt flyttar verksamheten till något annat land. Och hur man än vänder och vrider på det så är ändå en ökad vinst, alla företags största drivkraft.

Inkomstförsäkring AEA











Så hur gör man då för att skydda sin ekonomi om man under en tid skulle stå utan jobb? Svaret är att först och främst gå med i en a-kassa. Om du studerat på högskola eller Universitet och har högskolepoäng som motsvarar en kandidatexamen så är chansen stor att du kan gå med i AEA - Akademikernas a-kassa. Detta är en relativt sett billig a-kassa, då den kostar 90 kr per månad.



Precis som i alla andra a-kassor så kan AEA ge ersättning med som mest 10 000-11 000 kronor per månad. Vill du få mer i ersättning så måste du teckna en så kallad inkomstförsäkring. Inkomstförsäkringen utgör ett kompletterande skydd till a-kassan och finns till för dem som har en lön innan skatt som överstiger 18 700 kr. Vid 18 700 går nämligen a-kassan inkomsttak vilket innebär att det inte spelar någon roll om du tjänar 100 000 kr per månad, du får ändå inte ut mer i ersättning. För att bli fullförsäkrad så måste du alltså teckna en inkomstförsäkring.

Vill du ha offet på inkomstförsäkring som är anpassad för dig som akademiker? Isåfall så kan vi rekommendera sajten Inkomstförsäkra.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar