tisdag 30 oktober 2012

Inkomstförsäkring statligt anställda

Få prisförslag på inkomstförsäkring! Klicka HÄR ->


För många så är det en självklarhet att försäkra sin egendom via olika typer av försäkringar såsom hemförsäkring och bilförsäkring. Naturligtvis borde det vara lika självklart att försäkra inkomsten utifall man skulle bli arbetslös. Därför delges här liteinformation om tre typer av försäkringar som kan hjälpa till vid just arbetslöshet, om man är statligt anställd.

A-kassa

A-kassan är en delvis statlig försäkring. Den är dock frivillig och alltså inte obligatorisk som exempelvis Föräldraförsäkringen där moment som barnbidrag och föräldrapenning ingår. Vidare så måste man ha varit medlem i a-kassan i 12 månader för att få full ersättning från a-kassan. Generellt sett så gäller a-kassan enbart om man bli ofrivilligt arbetslös, men det går även att få ersättning om man säger upp sig frivilligt, vid dessa fall så gäller dock en karenstid på 45 dagar. Det finns ungefär trettio olika a-kassor som handlägger olika branscher. Reglerna för a-kassan är samma oavsett vilken a-kassa man skall vara med i, men avgifterna kan skilja. Den billigaste a-kassan heter Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa och i den är avgiften 85 kr per månad. Den största a-kassan heter Akademikernas a-kassa och den har ungefär 600 000 medlemmar.

Inkomstförsäkring

För många så räcker inte a-kassans ersättning på mellan 10 000 kr - 11 000 kr per månad särskilt långt om man skulle bli arbetslös. De fasta avgifterna kvarstår ju i regel även om man förlorat jobbet. Det man kan göra då är att skaffa en inkomstförsäkring. Inkomstförsäkringen kan man få del av antingen genom ett fackförbund där det ingår i medlemskapet eller genom en privat, frivillig inkomstförsäkring. Vissa fackliga försäkringar kan gälla vid frivillig arbetslöshet, men i regel så gäller endast inkomstförsäkringar vid ofrivillig arbetslöshet. Även i inkomstförsäkringen så är det en kvalifikationstid och i regel så är den på 12 månader.

Låneskydd

Om man har exempelvis ett bolån så kan man teckna en låneskyddsförsäkring. Denna försäkring gäller både vid sjukskrivning och arbetslöshet och fördelen med denna typ av försäkring är att det enbart brukar vara 3 månaders kvalifikationstid, nackdelen är att ersättningen går oavkortat till lånekostnaden, och man kan alltså inte använda försäkringsersättningen till vad man vill.
Få prisförslag på inkomstförsäkring! Klicka HÄR ->

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar